open-navfaktor-logo
search
Na hitnoj sjednici
CIK naložio ponovno brojanje glasova u Starom Gradu u Mostaru
Centralna izborna komisija BiH je na 6. hitnoj, korespodentnoj sjednici održanoj danas usvojila naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da ponovno izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora na biračkom mjestu 155A019 za nivo Izborne jedinice gradskog područja 2 – Stari Grad – 155 po političkim subjektima i kandidatima.
11.01.2021. u 15:15
get url
text

Ponovno brojanje po navedenoj naredbi će početi u utorak (sutra) u 10 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra), prema dinamici koju je utvrdio direktor Glavnog centra za brojanje.

Naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani posmatrači, mogu biti prisutni u toku ponovnog brojanja, saopćeno je iz CIK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.