open-navfaktor-logo
search
Odluke sa sjednice
CIK naredio ponovno brojanje glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje
Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici usvojila žalbu SDP-a BiH i donijela Odluku o prvoj izmjeni Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Općih izbora u Bosni i Hercegovini 2022. godine, saopćeno je iz CIK-a.
25.10.2022. u 16:41
get url
text

- Centralna izborna komisija BiH je donijela naredbu o ponovno brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje. Odluka će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba i smatrat će se da je danom objave ista dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

Centralna izborna komisija BiH je danas razmatrala zahtjeve za ponovno brojanje glasova i u vezi s tim je odlučila da će, u nekim slučajevima po službenoj dužnosti a u nekim slučajevima po zahtjevu, donijeti naredbu o ponovnom brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje.

Danas usvojena naredba će biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba , i smatrat će se da je danom objave ista dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu - navodi se u saopćenju CIK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.