VEZANI TEKST - Skandalozan predizborni spot Stevandićeve "Ujedinjene Srpske": Ujedinjeni protiv Albanaca, Hrvata i Bošnjaka?!

Podsjetimo, u spotu se pojavljuju trojica mladića - Albanac, Hrvat i Bošnjak, koji za stolom ugostiteljskog objekta razgovaraju na koji način su protjerali Srbe sa Kosova, iz Hrvatske te na koji način im probleme zadaju u Bosni i Hercegovini. Nakon toga za sto prilazi četvrti muškarac koji izgovora da je Republika Srpska, entitet u Bosni i Hercegovini, "sada ujedinjena". Trojica mladića potom bježe iz ugostiteljskog objekta.

Posljednjih desetak sekundi spota pojavljuje se i predsjednik stranke Nenad Stevandić, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenterne skupštine BiH. Spot je izazvao oštre reakcije, a nije mali broj onih koji smatraju da se njim širi međuvjerska i međunacionalna mržnja.Predsjednik CIK-a BiH Željko Bakalar je 20. septembra u izjavi za medije potvrdio da će ova institucija razmatrati zakonitost spornog videospota.

Iz CIK-a BiH su nam također potvrdili da je prijava Nedžade Krše iz Foče koji tvrdi da je ogranak SDP-a u ovog gradu falsifikovao njegov i potpise njegove porodice proslijeđena Tužilaštvu BiH.

VEZANI TEKST - Povratnik iz Foče prijavio SDP: U obrascima CIK-a falsifikovali potpise porodice Kršo?!

- Odgovorno tvrdim da ja, kao i ostali članovi mog domaćinstva nikada nismo davali svoje lične podatke, kao ni da smo potpisivali pristupnice, liste podrške, niti bilo koje slične dokumente SDP-a Foča.

Lično sam već duži niz godina politički aktivista SDA Foča. Odgovorno tvrdim da ja, kao i ostali članovi mog domaćinstva nikada nismo davali svoje lične podatke, kao ni da smo potpisivali pristupnice, liste podrške, niti bilo koje slične dokumente SDP-a Foča. Lično sam već duži niz godina politički aktivista SDA Foča - napisao je, između ostalog, Kršo u prijavi CIK-u BiH.

Kasnije je reagovao SDP Foča koji tvrdi da je to neistina. U demantu su dostavili i izjavu koju je, kako se tvrdi, svojeručno napisao Kršo, a koji opet negira sve iz ranije izjave koju je također, navodno, potpisao i koja je dostavljena CIK-u.