open-navfaktor-logo
search
Kovačević za Faktor
Cirkus u FSRS: Šta će se dogoditi ako Sloga ne plati garanciju od 100.000 KM?
Da je to presedan u fudbalu na ovim prostorima potvrdio je i Mile Kovačević
31.07.2019. u 15:12
get url
text

Fudbalski savez Republike Srpske postavio je svojevrsni ultimatum FK Sloga Gornje Crnjelovo za učešće u Prvoj ligi.

Na adresu prošlogodišnjeg polufinaliste Kupa BiH stigao je dopis da do petka osigura 100.000 KM kao garanciju za nastup u Prvoj ligi RS-a! Da je to presedan u fudbalu na ovim prostorima, za Faktor je potvrdio i Mile Kovačević, predsjednik FSRS i član Izvršnog osbora N/FSBiH.

- Ovo je iznimni slučaj za situaciju u kojoj se nalazi FK Sloga. Ni od jednog drugog kluba nismo tražili garancije za nastup u predstojećoj sezoni - kazao je Kovačević dodavši:

- Imamo određene naznake da bi Sloga mogla istupiti iz takmičenja i stoga moramo poduzeti sve mjere kako bi se donekle osigurali. Mi smo pet-šest koraka ispred njih (FK Sloga, op. a). Ovim potezom želimo uozbiljiti ligu - ističe Kovačević.

Nije želio precizirati o čemu se tačno radi i koji su tačno razlozi zbog kojih bi Sloga mogla istupiti iz takmičenja. Navodno, klub iz Gornjeg Crnjelova želi se "osvetiti" FSRS zbog onoga što se događalo prošle sezone, kada je Savez favorizovao FK Borac i Banjalučane "izgurao" u Premijer ligu BiH...

- Imamo raznih informacija - kratko je prokomentarisao Kovačević.

Potvrdio je da je delagacija FSRS održala sastanak sa čelnicima kluba, ali smatra da "riječ" nije dovoljna garancija.

- Istina, imali smo sastanak, dobili smo garancije da će igrati. Ipak, željeli smo se dodatno osigurati, mada niko nam ne može garantovati ni da nakon uplate 100.000 KM nije nemoguće da istupe iz takmičenja - naglasio je Kovačević.

A šta će se dogoditi ako Sloga ne uplati 100.000 KM, znači li da će automatski biti izbačena iz Prve lige RS-a?

- Ne znači ništa... Ukoliko ne uplati, o tome će odlučivati organi FSRS - kazao je Kovačević.

Iz Sloge su još jednom potvrdili da će igrati Prvu ligu FSRS i da nema potrebe za polemisanje na tu temu, naglasivši da potez Saveza oko bankovne garancije nije nimalo korektan. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.