open-navfaktor-logo
search
Redžo Lemezan
Član Naše stranke pisao Glavnom odboru: Pritisak porodice Gadžun postaje iz dana u dan sve jači...
Ovih dana i članstvo opozicionih partija, u ovom slučaju, Naše stranke, sve glasnije ukazuje na nepravilnosti i anomilije unutar same stranke koje snažno utječu na povjerenje birača i drastično odstupaju od proklamovanih ciljeva i principa za koje se zalažu.
01.08.2022. u 15:28
get url
text

VEZANI TEKST - Majka Džene Gadžun Vildani Bešlija: Trebali ste spomenuti i Bejtovića, ako se šutnja nastavi, bit će još Džena, upamtite!

Portal Vijesti. ba objavio je kopiju dopisa pristiglog u njihovu redakciju, koji je istaknuti član Naše stranke i dopredsjednik Općinskog vijeća Ilidža Redžo Lemezan uputio svim članovima Glavnog odbora Naše stranke, sa inicijativom za smjenu svih odgovornih za smrt djevojčice Džene Gadžun, bez obzira na to iz koje stranke dolazili:

- Drage članice i članovi Glavnog odbora NS. Slučaj Džane Gažun duboko je potresao Bosnu i Hercegovinu, ali i širi region. Ovaj predmet već skoro godinu dana nema epilog. Siguran sam da ćete se složiti sa mnom da Tužilaštvo nije uradilo svoj posao.

U sve su uključeni i neki istaknuti članovi Naše stranke. Ne želim ulaziti u to da li su i u kojoj mjeri "krivi" i za šta. To treba biti posao nadležnih, za to stručnih i plaćenih organa ove države. Ali dok mi čekamo da se to desi, a pitanje je hoće li, kada će i kako, Naša stranka trpi posljedice. Kako vrijeme odmiče, one su sve veće.

Ako tome dodamo i neke druge slučajeve i situacije, onda moramo konstatirati da nismo u najboljoj poziciji za predstojeću izbornu utakmicu. A ona je već počela i sve je žešća. Porodica male Džane s pravom traži kaznu. Oni znaju istinu, šta god da bilo ko od nas misli.

Smatram da je najmanje što možemo učiniti u ovoj situaciji, da porodici Gažun iskreno pružimo ruku, uputimo duboko izvinjenje i ponudimo svu moguću pomoć, u skladu s zakonima i propisima ove države, ali i Naše stranke. Put do toga je i da prethodno provedemo ovu našu inicijativu.

VEZANI TEKST - Otac malene Džene na njen rođendan pisao ministru Vraniću: Koga štitiš, Harise?

Dok se činjenice ne utvrde, naši istaknuti članovi trebaju odstupiti sa svih partijskih i funkcija u javnim preduzećim, odborima, upravama... Gdje god da su, a tu su na osnovu toga što ih je Naša stranka predložila i postavila.

Pritisak porodice Gadžun postaje iz dana u dan sve jači. Roditelji u ovakvim situacijama imaju pravo na sve. Na ignoriranje slučaja nemamo pravo ni kao ljudi, ali ni kao Stranka koja se u nekim drugim slučajevima pokazala na visini zadatka.

Principijelno smo i potpuno ispravno stali uz porodicu Memić. Je li se to naša principijelnost "istopila" kada se u slučaju druge porodice (a ne izjednačavam ova dva slučaja nipošto) spominju naši funkcioneri? Ja mislim da nije i da neće!

VEZANI TEKST - Šta je s istragom smrti malene Džene, štite li se involvirani ljekari, protiv koga roditelji spremaju tužbu?

Stoga, pozivam Vas da podržite moju inicijativu. Pozivam i naše istaknute članove da se sami očituju i poduzmu jedino ispravne korake. Razumijem težinu njihove situacije.

Ovakvim činom pomoći će i porodici Gažun, stranci, a pogotovo sebi! Moramo pokazati principijelnost kakvu smo demonstrirali u slučaju Memić. Redžo Lemezan je smogao snage za ljudsku reakciju, na potezu je predsjednik Forto i organi Naše stranke - napisao je Lemezan. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.