Sastanku su prisustvovali nosilac liste HDZ-a BiH za gradsku izbornu jedinicu Mario Kordić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Slaven Zeljko i svi nosioci lista HDZ-a BiH za Gradsko vijeće, saopćeno je iz te stranke.

- Htjeli smo čuti zajedničku poruku ohrabrenja za sve stanovnike Mostara, a ujedno zahvaliti se vama i vašim saradnicima u Vladi Republike Hrvatske, na pruženoj pomoći u svim segmentima. Gdje god smo trebali vašu pomoć rado ste se odazvali bez obzira radi li se o Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, zdravstvu, našim braniteljima, Sveučilištu, kulturnim projektima ili drugim aktivnostima - kazao je Čović.

Plenković je istaknuo punu i čvrstu podršku Mariu Kordiću, nosiocu liste HDZ-a BiH za gradsku izbornu jedinicu, kao i svim kandidatima i listama te stranke za predstojeće lokalne izbore u Gradu Mostaru.

Na sastanku je istaknuto kako su mostarski izbori od velikog značaja kako za Hrvate koji žive na području Mostara tako i za cijeli hrvatski narod u BiH.

- Ovi izbori sve nas snažno obvezuju na nastavak kontinuiranog djelovanja na ekonomskim i socijalnim projektima u Mostaru predstavljenim od mladih, ambicioznih i iskusnih kandidata koji su predstavili jasan izborni program. Uz aktivan rad, elan, požrtvovnost, znanje i iskustvo s naznačenom vizijom i ciljevima u budućnosti uz bolju kvalitetu života i sigurnost, gradit ćemo bolji Mostar - poručili su iz HDZ-a BiH.

U saopćenju se dodaje kako je "zajedništvo jedina politika koji može braniti prava Hrvata u BiH" te da se samo kroz hrvatsko zajedništvo može ostvariti politička ravnopravnost Hrvata kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH.

- Zajedno smo na istom putu, imate našu podršku i siguran sam da ćemo ostvariti planirane ciljeve nakon izvrsnih rezultata Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine 20. decembra. Kao naša sestrinska stranka ostanite konstruktivna politička snaga te predvodnik evropskog puta i ekonomskih reformi za izgradnju kvalitetnije budućnosti čitave BiH a posebno Mostara. 20. decembra u Mostaru biramo kvalitetu života i sigurnost - zaključio je Andrej Plenković.