Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore (SDT) vodi istragu protiv više osoba zbog sumnje da su sarađivali s ruskom obavještajnom službom, a crnogorski mediji navode da nadležni sumnjiče dva crnogorska državljanina, šest ruskih diplomata i nekoliko drugih ruskih državljana za saradnju s ruskom tajnom službom.

Među njima je, kako su istaknuli mediji pozivajući se na neslužbena saznanja, i Radomir Sekulović, bivši glasnogovornik i dugogodišnji diplomata Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

VEZANI TEKST - Mediji javljaju: U toku potraga za ruskim špijunima, u Podgorici uhapšeno više osoba

Crnogorski mediji također javljaju da akciju vodi Agencija za nacionalnu sigurnost (ANB), da je koordinirana s crnogorskim međunarodnim partnerima te da se provodi po nalogu Specijalnog državnog tužitelja Crne Gore (SDT).

SDT je ranije danas potvrdio da je u toku akcija protiv više građana osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i špijunažu. Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović pozdravio je akciju, navodeći kako je riječ o "strogoj tajni".

Ministar policije Filip Adžić na sjednici Vlade saopćio je da u državnim službama ima ljudi koji rade za druge službe više od deset godina te da Vlada "čisti službu od tih ljudi".