open-navfaktor-logo
search
Mafijaška likvidacija
Crnogorac ubijen na Zrću, uhapšen državljanin Srbije, pojavio se i snimak likvidacije
U Kolanjskom Gajcu na Pagu, na području Katarelca, iz vatrenog oružja je u četvrtak oko šest sati ubijen crnogorski državljanin Goran Vlaović (38), saopćila je PU Zadarska.
25.08.2022. u 18:43
get url
text

U prostorije policije privedena je osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem, a riječ je o državljaninu Srbije. Prema nezvaničnim informacijama ubica je D. T. (28) iz Kragujevca.

Ubistvo na plaži Zrće snimile su i nadzorne kamere kojima raspolaže i hrvatska policija.

Zbog načina na koji je smaknuće izvršeno, a svjedoci su vikali "da je upucan u glavu", sumnja se da bi mogla biti riječ o naručenom ubistvu, odnosno mafijaškoj likvidaciji.

Jutarnji je došao u posjed snimka na kojem je zabilježen sami atentat. Na njemu može vidjeti kako se muškarac u bijeloj kapi, crnoj majici dugih rukava i sivim hlačama s leđa prišuljao dvojici muškaraca i zatim u glavu jednog od njih ispalio hitac iz vatrenog oružja.

Odmah nakon toga jasno se vidi i kako napadač bježi sa mjesta zločina.

On je iskoristio metež koji je uslijedio poslije pucnja i krenuo da bježi, ali se, kako se vidi pri kraju snimka, ubrzo vraća na mjesto zločina da bi provjerio da li je likvidacija uspjela.

Ispostavilo se da je to za njega bio pogrešan potez jer je poslije toga uhapšen.

Čini se da muškarac koji je bio u pratnji ubijenog nije isprva shvatio u čemu se radi. Sve se to odvijalo pred dvadesetak okupljenih koji su napuštali klubove. Nakon pucnja jedan dio ljudi počeo je bježati, dok su drugi odmah krenuli pružiti pomoć muškarcu koji je ležao na tlu.

Snimak se može vidjeti ovdje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.