open-navfaktor-logo
search
Bez obzira na PCR test
Crnogorci ne mogu na cruisere
Cruising putovanja se polako vraćaju, crnogorski građani se uveliko interesiraju, ali pošto su na sivoj epidemiološkoj listi, nije im dozvoljen ukrcaj, bez obzira jesu li cijepljeni ili imaju negativan PCR test.
08.05.2021. u 12:14
get url
text

- Ta odluka Europske unije važi do 30. juna, a nakon toga se nadam da će i našim građanima omogućiti Cruising putovanja, kao i susjedima Hrvatima i Slovencima- kazao je direktor turističke agencije "Allegra Montenegro" Mihailo Vukić, a prenosi Ratiodelevizija Crne Gore.

Naveo je da je za 17. juna najavljeno uplovljavanja cruiser kompanije MSC u Kotor, ali je otežavajuća činjenica što se još ne znaju protokoli i procesi.

Naglasio je da turoperatore zanima kakva će biti pravila prilikom dolaska u Crnu Goru i izlaska, jer je ta zemlja na sivoj listi.

- Našim državljanima nije dozvoljeno putovanje u Europu i izlazak iz Crne Gore. To nas brine, ali je epidemiološka situacija mnogo bolja, dosta ljudi se cijepi i nadam se da će brodovi koji isploljavaju iz Crne Gore i turisti koji idu iz Crne Gore moći da se vrate kući bez karantene - kazao je Vukić.

On je kazao da na cruiserima sada postoje sobe za izolaciju i laboratorije za izradu PCR, brzih, antigen testova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.