open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas oblačno vrijeme, tegobe hroničnih bolesnika će se umanjiti
Danas će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u centralnim i sjeveroistočnim područjima može pasti i malo kiše.
22.09.2021. u 07:39
get url
text

U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje od 22 do 24 stepena.

Stabilizacija vremenskih prilika i duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na opštu sliku u cijeloj zemlji, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Jutro će u unutrašnjosti biti svježe, mjestimično i prohladno, stoga je poželjno ne izlagati se jačim naporima. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, s obzirom na to da će sa porastom temperatura zraka u drugom dijelu dana biti osjetno toplije.

Sutra će u Bosni biti umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini mala do umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U petak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno sunčano prijepodne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu do 26 stepeni.

U subotu će u našoj zemlji biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23, na jugu do 28 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.