open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas vruće, kod osjetljivih osoba moguće tegobe
Danas će u našoj zemlji preovladati pretežno sunčano i vruće. Najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 32 i 38°C. Tokom jutrošnjeg mjerenja temperature zraka, najtoplije je bilo u Bihaću 27 stepeni, potom, Gradačcu 26, Bijeljini 23 stepena.
08.08.2021. u 08:51
get url
text

Kada je riječ o biometeorološkim prilikama, tokom jutra će danas biti ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja i vrućine. U unutrašnjosti će opšta slika biti nešto bolja, u odnosu na Hercegovinu.

Sutra se u Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni umjereno oblačno. Poslijepodne lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući na istoku, sjeveroistoku i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

U utorak, u Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano sa malom do umjerenom oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 39°C.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini prognozira umjereno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom na sjeveru Hercegovine, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.