open-navfaktor-logo
search
Zastupnik SDA
Dedić: Prvo što bi Nikšić trebao prebrojavati su kriminal, dugovi i posljedica nerada SDP-a
Na pismo predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića upućeno reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću reagovao je potpredsjednik SDA i državni zastupnik Šemsudin Dedić, saopćeno je iz SDA.
04.08.2022. u 16:58
get url
text

VEZANI TEKST - Šta je stvarno rekao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović na Karićima?

- Nemam namjeru braniti Islamsku zajednicu i reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića od brutalnih napada predsjednika SDP-a Nermina Nikšića. Islamska zajednica zna kako odgovoriti i već je odgovorila na ovakve neutemeljene napade SDP-a, Naroda i pravde, HDZ-a, SNSD-a i sličnih struktura.

Osvrnut ću se na netačnosti koje je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić iznio u svom pismu, a koje se odnose na SDA, te na ulogu samog Nikšića i njegove stranke u onome što pokušava staviti na teret SDA.

Ako su Nikšiću zasmetale izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i reisu-l-uleme Kavazovića o „prebrojavanju“ kao odgovoru na prijeteće velikodržavne politike, onda predsjednik SDP-a ima ozbiljan problem, prije svega sa državom Bosnom i Hercegovinom i narodom nad kojim su te velikodržavne politike prije manje od 30 godine počinile genocid.

VEZANI TEKST - Šef SDP-a Nermin Nikšić se pridružio hajci na reisu-l-ulemu Kavazovića i Islamsku zajednicu u BiH

Prebrojao je Nikšić deset miliona KM koje je Vlada FBiH dala za, kako on kaže, pogrešne respiratore. Propustio je prebrojati donirane traktore koje su prodavali, milione narodnog budžetskog novca namijenjenog za poplave koje je kao federalni premijer nenamjenski trošio, zloupotrebe u poljoprivredi, robu i milione litara goriva koji su u njegovom mandatu „misteriozno nestajali“ iz robnih rezervi ili višemilionske tajne ugovore SDP-ovih vlada. Novac koji je SDP dobio od firme iz Širokog Brijega ne mora brojati jer javnost već zna da se radi o 200.000 KM. Samo ne znamo zašto je SDP uzeo taj novac.

Mogao je Nikšić prebrojati i Bošnjake i Hrvate u RS-u kojima je uskraćeno pravo na prebivalište u tom entitetu jer je SDP glasao za Dodikov Zakon o prebivalištu. Možda bi prebrojao, ali „nije razmišljao“, kao što, kako je sam priznao, „nije razmišljao“ o tome da će MUPRS-a zloupotrijebiti Zakon o prebivalištu. Nije ni trebao razmišljati jer su ga cijela povratnička populacija u entitetu RS, nevladine organizacije, SDA i cjelokupna javnost upozoravali da će se to dogoditi. Jedino o čemu su tada u SDP-u razmišljali jeste očuvanje fotelja.

Trebao je Nikšić prebrojati i SDP-ove visokopozicionirane zvaničnike koji su samo u ovom mandatu osuđivani zbog pronevjera i zloupotreba. Mogao bi dugo brojati. Tačno je ono što je rekao da je laž grijeh. Laganje pred sudom je također i krivično djelo, zbog kojeg je jedan od njegovih prvih saradnika nedavno osuđen.

Nije Nikšić prebrojao ni glasove koje je prvi čovjek SDP-a u Srebrenici krao za SNSD-ovog načelnika i negatora genocida, ali je javnost prebrojala ko je u Velikoj Kladuši pri pokušaju opoziva načelnika na toj poziciji sačuvao ratnog zločinca Fikreta Abdića. Prebrojali su tu SDP-ovog vijećnika.

VEZANI TEKST - HDZ stao uz NiP, imaju poruku za Islamsku zajednicu i reisa Kavazovića

Kada se već Nikšić prisjećao snimaka, trebao se prisjetiti i onog na kojem prvi čovjek SDP-a u USK priznaje da je trgovao pozicijama u zamjenu za ostanak te stranke u vlasti, zbog čega mu je potvrđena optužnica. Mogao se prisjetiti i snimka iz afere „Reket“ ili priznanja bivšeg generalnog sekretara Irfana Čengića da su u SDP-u radili isto ono što se moglo čuti na snimku na kojeg se Nikšić poziva.

Nije prebrojao ni stotine hiljada penzionera koji su gladovali čekajući penziju koje su kasnile za vrijeme njegovog mandata, hiljade ratnih vojnih invalida kojima su u istom periodu uskraćivana prava, te hiljade građana koji su napuštali domovinu zbog politike SDP-a za koju danas pokušava optužiti SDA.

Poštujem ratni angažman Nermina Nikšića kao „pomoćnika zapovjednika za pravne poslove“ i „moraliste“, ali mu taj angažman ne daje za pravo da govori u ime boraca koji su rat proveli u rovu.

Da je prebrojavao samo navedeno, ne bi imao vremena za prebrojavanje izmišljenih optužbi na račun SDA i ne bi imao vremena za beskrupulozne napade na Islamsku zajednicu u BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.