open-navfaktor-logo
search
Bogat i besplatan sadržaj
Defile štulaša u Sarajevu izmamio osmijehe na dječja lica, počinje festival
U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, održava se Summer FEDU Festival dječje umjetnosti, koji nudi pregršt zanimljivih sadržaja za najmlađe, javlja Anadolija.
20.08.2022. u 13:50
get url
text
Festival dječje umjetnosti

Festival dječije umjetnosti održava se 20. i 23. augusta u parku At Mejdan.

Summer FEDU je pripremio i defile od Katedrale srca Isusova do Vječne vatre pa potom do At Mejdan parka, a u kojem su učestvovali cirkuska trupa Master&Margarita, Sarajevo Drum Orchestra i mališani. Defile je izmamio osmijehe na dječija lica, ali i onih nešto starijih.

U jednom od najljepših parkova u gradu najavljene su radionice za mališane: filcanje vune, mala lutkarska scena, mozgaonica, crtanje, književni susreti, cirkuska trupa Master&Margarita - žongleri, štulaši, likovno oblikovanje, grafički dizajn i muzička radionica.

Direktor festivala Fahrudin Kučuk u izjavi za AA rekao je kako svake godine organiziraju FEDU festival, a ove je to osmo izdanje.

- Ovo je defile koji najavljuje današnje dešavanje koje kreće od 17 sati na At Mejdanu. Imamo pet radionica, mozgaonica, pričaonica, radionica s lutkama, filcana vunica, vezivanje balona u razne likove, oslikavanje lica, i na kraju od 20 sati koncert za djecu. Omogućili smo da je to besplatno, kao što radi festival FEDU - rekao je Kučuk.

Za 23. august najavio je predstavu "Lakonoga".

{$galerijaFotografija}

Istakao je kako je u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika održavanje aktivnosti planirano u JU Centar za kulturu i mlade Općine Centar u Jelićevoj ulici.

U okviru festivala će najmlađi, ali i svi zainteresirani za kulturu, moći učestvovati u kreativnim radionicama, pratiti koncerte mladih muzičkih talenata, uživati u defileu sa štulašima i animatorima, kao i pogledati dječiju predstavu "Lakonoga u čarobnoj šumi". Ulaz je besplatan.

Festival je dio popularnog Festivala dječije umjetnosti FEDU koji se održava svake godine u maju, a organizatori ove godine realizuju i ljetno izdanje na otvorenom.

Festival dječje umjetnosti Sarajevo
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.