Srijeda, 29.01.2020.

Obrazovanje

Delegacija Republike Turske u posjeti školama "Maarif" u Sarajevu

FOTO: Maarif

Delegacija je obišla prostorije škola, kabinet informatike, robotike i mind gamesa, laboratoriju i likovni atelje

Tokom zvanične posjete Bosni i Hercegovini delegacija Ministarstva za obrazovanje Republike Turske na čelu sa Mustafom Safranom, zamjenikom ministra i Burcu Eyisoz Dalkiran, generalnom direktoricom za vanjske odnose Direkcije za Evropsku uniju, posjetila je i škole "Maarif" u Sarajevu. U njihovoj pratnji bili su: Salim Donat, Mehmet Ali İyidağ i Binnar Uzun, šefovi Odjela za vanjske odnose Direkcije za Evropsku uniju,  Özlem Erdoğan, savjetnica za obrazovanje Odjela za vanjske odnose Direkcije za Evropsku uniju, Sejfi Özkan, ataše za obrazovanje u Rumuniji, Ümit Yıldız, ataše za obrazovanje u Ukrajini, Atanur Çağlayan, ataše za obrazovanje na Kosovu, Şenol Genç, ataše za obrazovanje u Bugarskoj, Haci Atakan Doğan, ataše za obrazovanje u Albaniji i Vasi Ete, ataše za obrazovanje u Bosni i Hercegovini.  

Delegacija je obišla prostorije škola, kabinet informatike, robotike i mind gamesa, laboratoriju i likovni atelje gdje je imala priliku vidjeti ambijent u kojima učenici provode vrijeme i nadopunjuju svoje formalno obrazovanje. Nakon toga obišli su vrtić i proveli ugodno vrijeme družeći se s mališanima ne skrivajući oduševljenje brojnošću djece i raznovrsnim aktivnostima koje djeca ovog vrtića imaju priliku pohađati.

Salih Sağır, direktor Fondacije "Maarif" za Balkan i jugoistočnu Evropu, prisutnima je predstavio Fondaciju "Maarif", s posebnim osvrtom na politiku Fondacije i osnovanim školama na prostoru Balkana. Ujedno je prezentirao i rad škola "Maarif" u Sarajevu od dana formiranja pa do danas kada škole broje preko 270 učenika. Istakao je da dok interesovanje za škole iz dana u dan raste, istovremeno uprava i nastavni kadar škola unapređuju svoje programe i aktivnosti trudeći se pratiti najnovija tehnološka dostignuća u obrazovanju i biti u korak s  vremenom.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh