Novo takmičenje

Derbi svjetskih prvaka prvog dana UEFA Lige nacija

Objavljeno: 06.09.2018. u 12:32

Prvog takmičarskog dana u Ligi nacija A, odnosno elitnom društvu bit će odigran istinski derbi. Njemačka će od 20.45 sati na ”Alianz Areni” u Minhenu ugostiti Francusku

Aktuelni svjetski prvaci gostuju u Minhenu

FOTO: EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

Utakmicom Kazahstan – Gruzija, koja počinje danas u 16 sati po srednjeevropskom vremenu u Astani, počet će Liga nacija, novo takmičenje Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), javlja Andolu Agency (AA).

Prvog takmičarskog dana u Ligi nacija "A", odnosno elitnom društvu bit će odigran istinski derbi. Njemačka će od 20.45 sati na Alianz Areni u Minhenu ugostiti Francusku. Bit će to utakmica svjetskih prvaka, Trikolora sa nedavnog šampionata u Rusiji, te njihovih domaćina "vladara planete" iz Brazila 2014.

Od nacionalnih timova iz regije Zapadnog Balkana u Ligi "C" Slovenija će u Ljubljani snage odmjeriti sa Bugarskom, dok će u Ligi "D" Makedonija biti gost Gibraltara na stadionu Victoria u maloj rtskoj zemlji.

Parovi i satnica današnjih utakmica:
Liga "A" 
Grupa 1: Njemačka – Francuska (20.45 sati)

Liga "B"
Grupa "1": Češka Republika – Ukrajina (20.45)
Grupa "4": Vels – Republika Irska (20.45)

Liga "C"
Grupa 3: Slovenija – Bugarska (20.45)
Grupa 3: Norveška – Kipar (20.45)

Liga "D" 
Grupa 1: Kazahstan – Gruzija (16)
Grupa 1: Latvija – Andora (20.45)
Grupa 4: Armenija – Lihtenštajn (18)
Grupa 4: Gibraltar – Makedonija (20.45)

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije