open-navfaktor-logo
search
Selektor Francuske
Deschamps priznao da na Grbavici nije bilo lako, izbjegao odgovor na jedno pitanje
Fudbalska reprezentacija Francuske sutra će na stadionu La Meinau u Strazburu ugostiti selekciju Bosne i Hercegovine.
31.08.2021. u 21:31
get url
text

Bit će to drugi duel dva tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a u prvom koji je odigran 31. marta ove godine na Grbavici aktuelni svjetski prvaci slavili su s 1:0 golom Antoinea Griezmanna.

VEZANI TEKST - Lloris otkrio zbog čega su Francuzi posebno radosni pred duel sa Zmajevima

Na zvaničnoj press konferenciji pred duel sa Zmajevima, kojoj je pored selektora Didiera Deschampsa prisustvovao i kapiten Trikolora Hugo Lloris, govorilo se jako malo o sutrašnjoj utakmici.

Neke od tema bile su Kylian Mbappe i Antoine Griezmann, odnosno njihovi potencijalni transferi u Real i Atletico Madrid. Ipak, dotakao se Deschamps i utakmice protiv BiH.

- Imamo toliko vremena koliko i naš protivnik za pripremu. Nisam ovdje da bih nešto izmislio, imat ću početnu opciju koja se može promijeniti. Tokom ovih devet dana treninga, fokusirat ćemo se radije na oporavak. Preći ćemo na stvar, učiniti ono što znamo i sutra ćemo morati biti dobri - rekao je selektor svjetskih prvaka, te dodao:

VEZANI TEKST - Je li ovo sastav s kojim će Deschamps napasti BiH?

- Imamo sedam bodova od mogućih devet. Za postizanje našeg cilja bit će potrebna pobjeda sutra. Dobro poznajemo tim Bosne i Hercegovine. Moramo zadržati svoju snagu i svoju odlučnost. Prva utakmica na Grbavici nam nije bila laka. Naravno, tražit ćemo rezultat, na bilo koji način. Želimo da zadržimo kontinutet dobrog rada i odlučnost koju imamo. Želimo i dalje pokazivati našu snagu - dodao je Deschamps.

Zanimljivo da Deschamps nije dao precizan odgovor na pitanje ko bi mogao izvoditi penal u slučaju da se desi na stutrašnjoj utakmici, i koja je to hijerarija, stručno ga je izbjega uz mnogo argumentacije, ali francuski mediji pretpostavljaju da bi Benzema, koji je šutirao penale na EP-u, trebao dobiti prednost u odnosu na Griezmanna i Mbappea.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.