open-navfaktor-logo
search
Nositelj TV prava
Detalji bez detalja: Arena Sport nije donijela Premijer ligi BiH ništa novo
TV Arena Sport drugu sezonu zaredom ima ekskluzivna prava na prijenose utakmica Premijer lige Bosne i Hercegovine.
26.10.2021. u 20:24
get url
text

Kada je u julu prošle godine potpisan trogodišnji ugovor, iz Arene Sport su najavili da će prijenose podići na viši nivo, da će gledatelji imati stručne analize na "touchscreenu", uz izbor tima kola, gola kola.

Jasno je da se sve to nije moglo ekspresno pripremiti. Međutim, skoro sezona i po je prošla, a pomaka nema.

Iako se o spornim sudijskim odlukama govori poslije svakog kola, iz Arene Sport još u studio nisu doveli stručnog sudijskog konsultanta koji bi po uzoru na zemlje okruženja analizirao eventualne greške ili dobre procjene arbitara.

To je, podsjećamo, bio slučaj dok je prava prijenosa imao BH Telecom, a specijalnu emisiju posvećnu domaćem fubalu realizirao BHRT.

Arena Sport detalje sa utakmica objavljuje na svom YouTube kanalu. Slobodno možemo kazati detalje bez detalja.

Primjera radi, u subotu su u Trebinju snage odmjerili Leotar i Sloboda. Meč je okončan rezultatom 1:1. Ljubitelj fudbala koji nije upućen u detalje i koji odluči pogledati highlightse nositelja TV prava vidjet će samo golove i neke prilike.

Neće vidjeti da je Sloboda u 11. minuti ostala s igračem manje. A to je možda i najvažniji detalj meča na Policama jer je itekako utjecao na daljnji tok susreta.

Neće vidjeti ni da je trener domaćih Branislav Krunić isključen u finišu utakmice...

Utakmica Leotar - Sloboda samo je primjer jer to se konstantno događa.

S obzirom na to da je Arena regionalni gigant, jasno je da neke stvari u vezi s Premijer ligom BiH mogu i moraju puno bolje. Samo je pitanje koliko je čelnicima ove kuće stalo do bh. fudbala.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.