open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
DF BPK: Nismo u koaliciji "Zajedno za Našu Foču"
S obzirom na to da se u javnosti pojavila informacija da Demokratska fronta u općini Foča (FBiH) učestvuje u izborima u koaliciji pod nazivom "Zajedno za Našu Foču", Kantonalni odbor Demokratske fronte BPK tu informaciju je demantovao.
20.08.2020. u 14:29
get url
text

VEZANI TEKST - U Foči zajednički nastup na lokalnim izborima probosanskih stranaka

Njihovo reagiranje, koje potpisuje predsjednica Kantonalnog odbora DF BPK, Edita Velić, prenosimo u cijelosti:

Predsjednica Kantonalnog odbora Demokratske fronte BPK Goražde pozvana je na sastanak kojemu su prisustvovali predstavnici parlamentarnih stranaka u Skupštini i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Sastanak su organizirali predstavnici bošnjačkih udruženja iz Foče i Muftijstva goraždanskog.

Sa sastanka je u javnost poslana poruka da su prisutni podržali zajedničku listu, odnosno kandidate SDA. Budući da Demokratska fronta u Foči nema listu, niti kandidate na listi "Zajedno za Našu Foču" za predstojeće lokalne izbore na teritoriji općine Foča koji će biti održani 15. novembra, obavještavamo javnost da Demokratska fronta ne nastupa zajedno sa Strankom demokratske akcije niti sa bilo kojom drugom strankom, niti u izbornom procesu u toj općini uopće.

Mi u Demokratskoj fronti smo za jednakost svih građana na svakom pedlju naše države, te u kontekstu navedenog sastanka u potpunosti smatramo bitnim status povratnika - bošnjaka u Foči i njihovo ravnopravno učešće u demokratskim procesima na tom području.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.