open-navfaktor-logo
search
Primitivni postupci
DF-GS: Osuđujemo seksističke napade na Elmu Mujadžić aktivista tzv. četvorke
Demokratska fronta i Građanski savez najoštrije osuđuju napade na kandidatkinje koalicije DF-GS, posebno na Elmu Mujadžić kandidatkinju u Novom Gradu, od medija i aktivista bliskih koaliciji stranaka koju predvodi antisemitska stranka Narod i Pravda.
18.08.2020. u 19:32
get url
text
Elma Mujadžić

Mi u DF-GS smo kandidovali jedine dvije kandidatkinje za načelnička mjesta u Kantonu Sarajevo u skladu sa našim svjetonazorskim opredijeljenjima, dok su bivši progresivci i liberali iz SDP i NS, a kojima danas ideološki tempo postavlja osoba sa crnih stranica State Departmenta, odlučili da ne kandiduju niti jednu ženu. Pozivamo ih da umjesto rashodovanih SDA-ovaca koji dominiraju njihovim kandidatskim listama podrže kandidatkinje za načelnice Elmu Mujadžić i Adnu Pandžić u ključnim općinama u KS, navodi se u saopoćenju DF-GS-a.

Ovim putem tražimo od medija da se pridržavaju etičkog kodeksa i ne učestvuju u širenju mržnje koja je očito kamen temeljac stranaka "četvorke". Primitivni izljevi mržnje prema ženama u javnom prostoru su glavni razlog nedovoljnog broja žena u javnom životu i mediji bi se trebali ponašati odgovorno i profesionalno prema ženama upravo zbog toga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.