open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
DF: Odluka suda u Strazburu vjetar u leđa u pravnoj i političkoj borbi za građansku BiH
Odluka Evropskog suda za ljudska prava da odbije pokušaj Vlade Republike Hrvatske da se umiješa u sudski spor koji je pred Evropskim sudom za ljudska prava pokrenuo Zlatan Begić, zastupnik DF-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, predstavlja još jedan dokaz ispravnosti političkih opredjeljenja Demokratske fronte i predsjednika Željka Komšića, saopćeno je iz DF-a. 
03.06.2022. u 17:15
get url
text

- Na ovaj način Evropski sud za ljudska prava je potvrdio da Republika Hrvatska nema nikakvo pravo da se miješa u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine, a koja se konkretno tiču izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, što Demokratska fronta već godinama ističe.

Osim toga pokazuje se da Republiku Hrvatsku naročito smeta to što dovodimo u pitanje nejednaku vrijednost glasa i to što sukladno presudama Evropskog suda za ljudska prava nastojimo ostvariti jednakost vrijednosti glasa svih građana Bosne i Hercegovine. Demokratska fronta će putem pravnih i političkih mehanizama nastaviti sa borbom i zalaganjem za građansku državu, borbom koja u interesu države i koja je lišena sitnog politikanstva i jeftinih doskočica. Demokratska fronta ovim putem pozdravlja aktivnosti Zlatana Begića i pravnog tima DF-a - navodi se u saopćenju Demokratske fronte. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.