open-navfaktor-logo
search
Sastanak
DF podržao Inicijativu "Moja adresa Srebrenica": Bojkot izbora ne budu li svi ravnopravni
U centrali Demokratske fronte održan je sastanak sa delegacijom Inicijative "Moja adresa Srebrenica", koju su činili Alija Tabaković, Hamdija Fejzić, Ćamil Duraković i Sadik Ahmetović. 
12.02.2021. u 13:07
get url
text

Uime Demokratske fronte u razgovorima su učestvovali Hamed Hodžić, Milan Dunović, Vlatko Glavaš i Hamdija Gušić.

Predstavnici Inicijative informisali su domaćine sastanka o mogućnosti bojkotiranja izbora ukoliko svi politički subjekti u Srebrenici ne budu imali ravnopravan status.

Naime, CIK je poništio glasanje na većini biračkih mjesta, ali ne i glasove pristigle poštom, ističu iz Inicijative. Izrazili su sumnju da određeni broj glasova iz inostranstva nije pristigao na vrijeme te nisu uzeti u obzir, a poništavanjem izbora u Srebrenici takvi glasači dovedeni su u poziciju da nemaju mogućnost glasanja u samoj Srebrenici, a njihovo glasačko pravo putem pošte je već konzumirano.

- Demokratska fronta je svjesna važnosti Srebrenice za opstanak cjelovite BiH, te nikada neće  dovesti u pitanje naša patriotska opredjeljenja. Upućen je još jednom poziv svim akterima na političkoj sceni BiH da zaborave na sve ideološke ili bilo kakve interesne razloge i da se uključe u izborni proces, koji će biti transparentan i pošten, dajući tako svoj doprinos normalnom životu svih građana Srebrenice - saopćio je DF.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.