open-navfaktor-logo
search
Torinski sportski list
Dijamant na naslovnici Tuttosporta: Pirlo je odabrao Džeku!
Ako je vjerovati informacijama italijanskih medija, čini se da je pitanje transfera Edina Džeko iz Rome u Juventus samo pitanje dana.
01.09.2020. u 17:05
get url
text

Kako većina najugledniji italijanskih sportskih listova piše, transfer je "na čekanju" jer je rimski klub u potrazi za napadačem koji bi trebao zamijeniti fudbalera koji je u proteklih pet sezona postigao 106 golova u dresu Vučice.

I dok čeka rasplet cjelokupne situacije, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine s osmjehom na licu priprema se za premijerne susrete u novoj sezoni Lige nacija gdje se Zmajevi sastaju s Italijom i Poljskom.

Iako je na pripremama naše najbolje selekcije, ugledni italijanski list Tuttosport Dijamantu je posvetio naslovnu stranu.

List čije se sjedište nalazi u Torinu tvrdi da je "Pirlo odabrao Džeku", što očito znači da su svi detalji transfera usaglašeni, te da se čeka na Romino pronalaženje Edinove zamjene.

Drugu stranu ove priče oko finalizacije transfera najboljeg strijelca u historiji naše fudbalske reprezentacije donosi naslovnica lista Corriere dello Sport, koji tvrdi kako bi dogovor između Rome i Napolija o transferu Arkadiusza Milika trebao biti okidač za Džekin prelazak u redove Stare dame.

No, zanimljiva je i informacija današnjeg izdanja Gazzetta dello Sport, koji tvrdi kako "Pirlo sanja o Suarezu", što bi moglo značiti da je iskusni Urugvajac "osigurač", ukoliko propadne dogovor Rome i Napolija...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.