Srijeda, 06.07.2022.
Veselje u Općini Centar

Djeca u Općini Centar proslavila Dan državnosti BiH

Načelnik Ajnadžić podijelio je slatke pakete svim mališanima, a oni su načelniku uručili likovni rad na temu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine

U povodu obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić organizirao je prijem za mališane iz vrtića Leptirić i Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju. Prijemu su prisustvovali i predstavnici Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju Colibri.

– Povodom ovog velikog dana za Bosnu i Hercegovinu želio sam ugostiti naše male sugrađane i počastiti ih kao što se radi za rođendan. Općina Centar godinama vodi brigu o najmlađim svojim stanovnicima i iz svog budžeta izdvaja sredstva za realizaciju projekata namijenjenih najmlađima. Osim što smo renovirali i opremili prostor gdje je smješten Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju, u budžetu za narednu godinu također smo planirali sredstva za ovaj Centar gdje smo i povećali iznose u pojedinim segmentima. Općina Centar će djeci sa poteškoćama u razvoju davati podrška do konačnog sisitemskog rješenja na nivou naše države. Također planiramo u rebalansu budžeta u aprilu 2020. godine izdvojiti sredstva za pokretanje vlastitog biznisa iz socijalnog segmenta, čime bismo olakšali roditeljima koji vode brigu o ovoj djeci - kazao je Ajnadžić.   

Predstavnici Udruženja Colibri upoznali su načelnika Ajnadžića sa situacijom u kojoj se nalaze i zahvalili na sveukupnoj dosadašnjoj podršci. Najveći problem Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju su smještajni kapaciteti. 

S obzirom da u Bosni i Hercegovini ne postoji sistematska podrška porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju, te da je pomoć povremena i ograničena vremenski, Općina Centar kao društveno odgovorna lokalna zajednica prošle godine krenula je u implementaciju projekta Centar za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju. Centar je sa radom počeo 24. januara 2018. godine. 

Ajnadžić je ovom prilikom podijelio slatke pakete svim mališanima koji su u svoje ime načelniku uručili likovni rad na temu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh