open-navfaktor-logo
search
Čestitke
Dodik čestitao rođendan predsjednicima Kine i SAD-a
Želim Vam da na najbolјi način vodite politiku koja će doprinijeti miru i stabilnosti u cijelom svijetu, što je za građane BiH od posebne važnosti - naveo je Dodik u čestitki Trumpu
15.06.2019. u 13:47
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je rođendansku čestitku predsjedniku Narodne Republike Kine Xiju Jinpingu.

-U povodu Vašeg rođendana upućujem Vam čestitke i želim Vam dobro zdravlјe, osobnu sreću, kao i mnogo uspjeha na profesionalnom planu, da nastavite uspješno  voditi Kinu na dobrobit svih njenih građana. ​U ime naroda BiH i osobno ime, zahvalјujem Vam za pomoć koju ste Vi i narod Kine pružali BiH sve ove godine. Posebnu zahvalnost Vam dugujemo za stalni napredak bilateralne suradnje i investiranje u značajne infrastrukturne projekte u BiH. Projekt "Jedan pojas, jedan put" je prilika da se  kroz podršku Kine pod Vašim rukovodstvom u BiH realiziraju brojni projekti, na čemu smo Vam posebno zahvalni - naveo je Dodik u čestitki Jinpingu, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Također, Dodik je uputio rođendansku čestitku i predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu.

-U povodu Vašeg rođendana želim Vam dobro zdravlјe, ličnu  i porodičnu  sreću, kao i mnogo uspjeha na odgovornoj dužnosti koju obavlјate.​ Želim Vam da na najbolјi način vodite politiku koja će doprinijeti miru i stabilnosti u cijelom svijetu, što je za građane BiH od posebne važnosti. Ovo je prilika da Vam se zahvalim na Vašem  jasnom stavu da Amerika pod Vašim rukovodstvom odbacuje ideologiju globalizma i podržava doktrine patriotizma u cijelom svijetu - navodi se u čestitki Dodika upućenoj Trumpu.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.