open-navfaktor-logo
search
Isticanje zastave
Dok se Palestinci ubijaju: Netanyahu uputio pismo zahvalnosti Dodiku na podršci RS-a Izraelu
Premijer Izraela Benjamin Netanyahu zahvalio se predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku za, kako je navedeno u pismu, "nedvosmislenu podršku Izraelu izraženu postavljenjem izraelske zastave na institucijama Republike Srpske".
20.05.2021. u 19:02
get url
text

- Duboko cijenimo ovaj čin solidarnosti u ovo za nas teško vrijeme kada terorističke organizacije nasumično ispaljuju rakete na naše građane - navodi se u pismu zahvalnosti iz Kancelarije izraelskog premijera Dodiku.

VEZANI TEKST - Džaferović odgovorio Netanyahuu: BiH ne podržava ubistva nedužnih civila u Gazi

Podsjetimo, Netanyahu je prije nekoliko dana zahvalio državama, među kojima je bila i BiH, na podršci Izraelu tokom eskalacije krize na Bliskom istoku. Ustvari, Izrael vrši brutalno nasilje nad Palestincima u Pojasu Gaze. Odmah je reagovao član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović koji je jasno poručio:

-  Moja poruka premijeru Netanyahuu je da Bosna i Hercegovina ne podržava i ne može podržavati ubistva nedužnih civila u Gazi koje vrše izraelske vojne snage.

Pozivam premijera Netanyahua da obustavi nesrazmjerne napade na Gazu i da svoj doprinos kako bi se uspostavio mir za palestinski i izraelski narod - istakao je Džaferović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.