open-navfaktor-logo
search
Italija
Drakonska kazna: Vođi navijača Verone zabranjen ulaz na stadion do 2030. godine
Disciplinska komisija donijela odluku da zatvori samo jedan dio tribina na stadionu zbog incidenta koji se dogodio protiv Brescije
05.11.2019. u 16:11
get url
text

Fudbalski klub Verona je kažnjen djelimičnim zatvaranjem tribina zbog rasističkih uvreda upućenih napadaču Brescije Mariju Balotelliju, javlja Anadolu Agency (AA).

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije je donijela odluku da zatvori samo dio tribina na stadionu Verone zbog incidenta koji se dogodio u subotu na utakmici protiv Brescije.

Prema toj odluci, na jednom meču će biti zatvoren dio tribina s kojeg su upućene rasističke uvrede. Navijači koji imaju sezonske karte za taj dio tribina mogu kupiti običnu kartu i sjesti na drugo mjesto.

U odluci Disciplinske komisije se navodi da je kazna izrečena jer su "rasističke uvrede jasno utvrđene", dodajući kako se kazna ne odnosi na ostale tribine, jer je s tih dijelova stadiona upućen aplauz i iskazana podrška Balotelliju odmah nakon incidenta.

Verona je danas popodne također objavila da su Luci Castelliniju, vođi Veroninih ultrasa, zabranili ulazak na stadion na sve utakmice kluba sve do juna 2030. godine zbog toga što je tokom jednog intervjua više puta uputio rasističke uvrede Balotelliju.

Verona je u 11. kolu Serie A kod kuće pobijedila Bresciju s 2:1, ali je meč obilježio rasistički incident na tribini domaćih navijača koji su na rasističkoj osnovi vrijeđali Balotellija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.