open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Drama u Modriči: Sloga šokirala Borac
Fudbaleri Sloge i Borca remizirali su u meču 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine - 2:2. 
18.07.2022. u 21:53
get url
text

Dobojlijama je ovo bio premijerni nastup u elitnom razredu našeg fudbala, dok se Borac pokušao iskupiti za neuspjeh u Evropi, ali nije uspio, jer su domaći šokirali nekadašnjeg prvaka BiH. 

Banjalučani su sjajno otvorili utakmicu i stigli su u vodstvo u 5. minuti. Golman Sloge se poigravao i poklonio korner Borcu, nakon kojeg Vojnović pogađa za 0:1.

Držali su igrači Borca konce igre u svojim rukama, a kada je Dejan Meleg u 16. minuti iz slobodnjaka majstorski pogodio za 0:2 činilo se da je pitanje pobjednika riješeno. U finišu prvog dijela gosti su mogli i do trećeg gola, ali je Mrkaić pogodio stativu.

Drugo poluvrijeme počelo je sramotnim skandiranjem "Srbija - Kosovo", a nagradno pitanje za sve one koji su skandirali glasi kakve veze ove dvije zemlje imaju sa premijerligaškom utakmicom u BiH?

U nastavku meča domaći su se oslobodili pritiska, a za svega 120 sekundi stigli su do izjednačenja. Prvo je Uglješa Stevanović u 60. minuti postigao historijski gol za Slogu u Premijer ligi BiH, a dvije minute kasnije Milaković šokira goste i pogađa za 2:2.

Do kraja meča gosti su pokušavali stići do pobjede, ali promjene rezultata nije bilo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.