open-navfaktor-logo
search
Strateg Veleža
Dudić: Ja ne znam koji nam je ovo gol iz prekida, vježbamo, radimo, ali džaba...
Fudbaleri Veleža na reprezentativnu pauzu odlaze s dvije vezane pobjede nakon što su u meču sedmog kola PLBiH s 2:1 savladali Leotar.
28.08.2021. u 23:50
get url
text

Trener Veleža Feđa Dudić i ovoga puta je bio izuzetno realan u ocjeni onoga što su njegov izabranici pokazali na terenu.

VEZANI TEKST - Velež na reprezentativnu pauzu odlazi s tri pobjede

- Dva različita poluvremena. Prvo, onako kako možemo i trebamo, gdje smo dali dva pogotka i imali još dvije tri dobre prilike, možda smo mogli doći i do veće razlike, a onda drugo poluvrijeme, dešava se prekid taj i ja ne znam više koji nam je ovo gol iz prekida. Vježbamo, radimo, ali džaba, jednostavno to nam se dešava iz kolo u kolo, a onda panika. Drugo, problem Đani Salčin, momak je imao temperaturu, i ovo koliko je izdržao je dobro. Onda moram da ga vadim, a pravilo je takvo da jedan mora da ostane, vidim ja gdje škripi, ali moraš da ne mijenjaš i tako je kako je - rekao je Dudić za Arena Sport, te dodao:

- Na kraju pobjeda, što je najvažnije, tri boda poslije ovog svega, idemo na zasluženu pauzu, puno se toga nakupilo. Druga pobjeda zaredom i to nam je bilo bitno da se primaknemo vodećim ekipama. Momcima čestitam, dobro ćemo iskoristiti pauzu i pripremiti se za ono što nas čeka, a to su jako teške utakmice, pet kola s vodećim ekipama u 14 dana, ali navikli smo igrati svaka tri dana i igrat ćemo i dalje.

VEZANI TEKST - Red Army u "obračunu" s klupskim rukovodstvom?

Nakon pobjede u prvom kolu Leotar je uvezao šest utakmica bez trijumfa.

- Ponovili smo utakmicu od prije tri dana. U prošloj smo se vratili skroz, večeras nismo. Odigrali smo dva različita poluvremena. Imali smo periode kada nismo kontrolisali igru. Upravo tada je Velež postigao pogotke. Oni su u prvom poluvremenu bili na nivou evropskih utakmica i mi nismo mogli parirati tome - kazao je nakon utakmice trener Leotara Branislav Krunić za Arena Sport, a potom se osvrnuo na dešavanja u drugih 45 minuta.

- U drugom poluvremenu smo možda mogli i da preokrenemo, da uzmemo bod, ali nismo uspjeli. Čestitam Veležu na pobjedi, oni su je zaslužili danas. Pred nama su analize zašto se dešava ovakav poraz, a i sigurno je ambijent na stadionu večeras utjecao jer je ovdje zaista odlična atmosfera - dodao je Krunić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.