open-navfaktor-logo
search
Odustao
Dudić ne preuzima Novi Pazar: Odlučio sam otići i prije nego što sam došao
Iako je sve bilo dogovoreno i samo je nedostajao potpis da se saradnja ozvaniči, bosanskohercegovački trener Feđa Dudić neće sjesti na stolicu Novog Pazara.
22.03.2023. u 19:28
get url
text
get url
text

Razlog su turbulencije u tom klubu, napad na kapitena Filipa Kljajića i u konačnici ostavka prvog čovjeka Novog Pazara Rasima Ljajića.

Jutros sam krenuo za Novi Pazar zajedno sa svojim pomoćnicima pun volje, želje i entuzijazma da sa ekipom probamo ove godine izboriti Evropu ili biti u prilici bar za izalzak do zadnjeg kola a onda iduće sezone praviti ekipu po svom ukusu i ići ka zacrtanim ciljevima. Međutim, po samom dolasku na stadion zatekao sam problem koji se desio taj dan. Napad na kapitena Filipa Kljajića gdje je on odlučio da mu je to posljednji dan boravka u Novom Pazaru. Razgovarao sam lično s njim, ali nisam uspio da promjenim njegovu odluku. U potpunosti razumijem jer njegova sigurnost i sigurnost njegove porodice je došla u pitanje. Nakon toga otišli smo na stadion zatekao sam jednu tišinu u svlačionici i igrače koji su u strahu da sutra ne dođu i oni u istu situaciju koja se dogodila Filipu. I kroz razgovor sa njima uvidio sam da im je jako teško palo sto se dogodilo njihovom kolegi. Bili su svi uz njega - ispričao je Dudić pa nastavio:

VEZANI TEKST - Dudića dočekao haos u Novom Pazaru: Napadnut kapiten, Ljajić otišao
 

- Nakon toga odlazak i prvog čovjeka kluba gospodina Rasima Ljajića koji daje ostavku. Na njegov sam poziv odlučio da dođem u klub jer sam mislio da zajedničkim snagama možemo da napravimo iskorak i donesemo Pazaru, koji je sigurno fudbalski grad i njegovim navijačima dosta radosti u budućnosti. Sva atmosfera i ambijent oko kluba koji je stvoren ne može ništa dobro donijeti niti se može raditi normalno u tim uvjetima i sprovoditi plan.

- Zbog toga sam odlučio da odem i prije nego što sam nažalost i došao. Žao mi je sto do saradnje nije došlo i ovim putem bih se još jednom zahvalio na pozivu za rad u klubu Rasimu Ljajiću i Fikretu Međedoviću kao i navijačima Novog Pazara, a posebno onima koji su mi slali poruke podrške i dobrodošlice od nedjelje kada je klub obznanio da cu preuzeti vođenjee ekipe. Vidimo se nekom drugom prilikom - poručio je Dudić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.