open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Dudić: Ostavljamo prostor za svakakve manipulacije i priče
Sarajevo će premijerligaške rane probati da zaliječi u Kupu Bosne i Hercegovine.
18.10.2022. u 11:41
get url
text

Na prvoj stepenici, u šesnaestini finala ovog takmičenja, Bordo tim na Bilinom polju čeka stari rival, zenički Čelik.

Zeničani se trenutno takmiče u trećem rangu bh. fudbala i jasno je da bi sve osim plasmana tima Feđe Dudića u osminu finala bilo ravno senzaciji.

- Očekujem dobar ambijent, po najavama vidim da će uživancija biti prisutan na utakmici. Noćni je meč, u Zenici se publika zaželila jakih utakmica. Ja im želim da se što prije vrate u najveći rang. Mi znamo kako ćemo se postaviti i dočekati tu utakmicu - rekao je trener Sarajeva Feđa Dudić.

Trener Sarajeva kazao je da će, ukoliko bude rotacija u ekipi, one biti minimalne, jer Sarajevo mora pokazati respekt prema ekipi Čelika.

- Izbacili su GOŠK, koji je prvi u Prvoj ligi FBiH. Pobijedili su i Velež u pripremnoj utakmici. To je nivo ozbiljnog prvoligaškog kluba u FBiH - smatra Dudić.

On ističe da pobjede mogu vratiti poljuljano samopouzdanje u svlačionici.

- Naravno da može vratiti samopouzdanje. Svaka pobjeda vraća samopouzdanje. Igra je puno bolja od rezultata. U svakoj utakmici stvorimo određeni broj prilika, ali nažalost ne zabijemo. Izostaje rezultat i onda ostvavljamo prostor za svakakve manipulacije, govore i priče. Mi znamo najbolje šta radimo, znamo kako ćemo ući u ovu utakmicu. Od prvog minuta krenut ćemo po prolaz, a kad ćemo ga ostvariti to ćemo da vidimo tokom utakmice - nastavlja Dudić i govori da je cilj Sarajeva u Kupu otići što dalje pa i do samog finala.

- Malo smo u prvenstvu zaostali. Sve je to u jednoj - dvije utakmice, brzo se stigne pogotovo za pozicije koje vode u Evropu, što je naš cilj. Kup takmičenje ćemo iskoristiti da probamo otiči što dalje, akobogda do finala. Fokusirani smo na srijedu, da izborimo osminu finala, a onda od iduće polusezone razmišljati dalje i probati dogurati do kraja - zaključio je trener Sarajeva.

Utakmica Čelik - Sarajevo igra se sutra od 18 sati, uz prijenos na Areni Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.