open-navfaktor-logo
search
Dom naroda FBiH
Džambas: Konakoviću, Vi ste kao kiselina u salati
Zdenka Džambas (HDZ BiH) se na današnjoj sjednici Doma naroda Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu nakon brojnih izlaganja Elmedina Konakovića na neobičan način obratila predsjedniku NiP-a.
11.01.2021. u 14:16
get url
text

- Vi ste kao kiselina u salati, tako Vas doživljavam – kazala je Džambas.

VEZANI TEKST - Dom naroda FBiH usvojio Budžet za 2021. vrijedan 5,4 milijarde KM

Konaković je odgovorio da će to pokušati prihvatiti na pozitivan način te da mu je drago što je vidio uživo premijera FBiH Fadila Novalića.

I Žarko Vujović (SDBiH) imao je potrebu da se obrati Konakoviću koji se javljao "milion" puta za riječ. Konaković je kazao kako "Tuzla ima problem sa finansiranjem zbog potezanja vitalnog nacionalnog interesa koji je potegao Vujović iz političkih razloga".

- Maknite ruke od Tuzlanskog kantona. Kolega Konakoviću, nemate zastupnika u TK i zato se nemojte njime baviti - poručio je Vujović.

Dom naroda je danas usvojio federalni budžet u iznosu od 5.481.251.899 KM, što je za 27,7 miliona manje od prošlogodišnjeg budžeta, tačnije, od rebalansa izvršenog u aprilu 2020.

Za usvajanje Budžeta glasalo je 34, protiv je bilo 13, a šest uzdržanih. Sumnjajući u tačnost, delegat Elmedin Konaković (NiP), koji je bio protiv, tražio je pojedinačno glasanje. No, i tada je Budžet dobio većinu glasova. Također, usvojen je Zakon o izvršenju Budžeta za 2021.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.