open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Džanan Musa potpisao za Real Madrid
Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, ima novi klub.
14.07.2022. u 13:16
get url
text

Zmaj je potpisao za slavni Real Madrid, potvrdili su Kraljevi na svojoj zvaničnoj stranici.

- Real Madrid postigao je dogovor s Džananom Musom iz Rio Breogana. Igrač je vezan za klub sljedeće dvije sezone, do 30. juna 2024. godine - saopćeno je iz Reala.

Prije nego što je potpisao saradnju sa Kraljevima naš reprezentativac uspješno je prošao ljekarske preglede u bolnici Sanitas La Moraleja.

Musa je profesionalni debi imao sa 15 godina u zagrebačkoj Cedeviti, a sa 16 godina i pet mjeseci već je igrao u Euroligi. Sa Cedevitom je tri puta bio prvak Hrvatske, osvojio je i tri Kupa Hrvatske, te jedan Superkup Jadranske lige.

Bio je MVP Evropskog prvenstva do 16 godina, kada je vodio BiH do historijskog zlata u Kaunasu. Godinu kasnije, na Svjetskom prvenstvu U-17, u utakmici protiv Taipeija postigao je 50 koševa i bio najbolji strijelac turnira s prosjekom od 34 koša.

Godine 2018. izabran je na 29. mjestu NBA drafta od Brooklyn Netsa. Tamo je ostao dvije sezone, prolazeći i kroz G-ligu. Nakon razmjene s Detroitom, vratio se u Evropu u januaru 2021. godine i igrao za Anadolu Efes, s kojim je osvojio Euroligu 2021. godine i Tursku ligu.

Prošle sezone igrao je Rio Breogan, gdje se profilirao kao najbolji igrač ACB lige, a to mu je bila najbolja preporuka za transfer u slavni Real.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.