open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Džekina asistencija za prekid Romine crne serije, spektakularan preokret Rangersa
Ekipa Rome prekinula je seriju od pet mečeva bez pobjede.
20.02.2020. u 22:56
get url
text

Vučica je večeras slavila protiv Genta sa 1:0 u prvom meču šesnaestine finala Evropske lige.

Gol odluke postigao je Carles Perez u 13. minuti, nakon odlične asistencije Edina Džeke.

Utakmica večeri odigrana je na Ibrox stadionu u Glasgowu, gdje je Rangers nakon spektakularnog preokreta trijumfovao protiv Brage sa 3:2. Portugalski predstavnik vodio je sa 2:0.

Veliku prednost pred revanš stekao je Arsenal. Topnici su u Grčkoj pobijedili Olympiacos sa 1:0, a Sead Kolašinac nije ulazio u igru.

Njemački predstavnici ostvarili su pobjede. Bayern Leverkusen je trijumfovao nad Portom 2:1, a Wolfsburg je poslije preokreta identičnim rezultatom savladao Malmo. Kod švedskog tima cijeli susret su odigrali Bosanci sa švedskim pasošem Adi Nalić i Anel Ahmedhodžić.

Wolverhamton je razbio Espanyol sa 4:0 i tako jednom nogom zakoračio prema osmini finala, a Basel je na Kipru sa 3:0 bio bolji od APOEL-a.

Alkmaar i LASK su odigrali neriješeno 1:1.

U ranijem terminu sa početkom od 19 sati odigrano je osam mečeva i to Sporting – Basaksehit 3:1, Getafe (ESP) - Ajax (NED) 2:0, Copenhagen (DEN) - Celtic (SCO) 1:1, CFR Cluj (ROU) - Sevilla (ESP) 1:1, Club Brugge, (BEL) - Manchester United (ENG) 1:1, Ludogorets (BUL) - Internazionale Milano (ITA) 0:2, Eintracht Frankfurt (GER) - Salzburg (AUT) 4:1 i Shakhtar Donetsk (UKR) - Benfica (POR) 2:1.

Uzvratni mečevi šesnaestine finala na rasporedu su u naredni četvrtak, izuzev meča Braga-Rengers koji se igra u srijedu. U petak će biti žrijeb na kojem će biti određeni parovi osmine finala Evropa lige.

Finale Evropske lige igrat će se 27. maja na stadionu u poljskom Gdansku.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.