open-navfaktor-logo
search
Dvostruki strijelac
Džeko bez konkurencije: Kapiten Rome igrač utakmice protiv Beneventa
Kada date dva gola, uputite ključno dodavanje nakon kojeg saigrač izbori penal, uz pobjedu od 5:2, trebalo bi biti i više nego dovoljno da se nađete u konkurenciji za najboljeg pojedinca utakmice.
19.10.2020. u 07:17
get url
text

Ovo priznanje, makar prema ocjenama portala Sofascore.com, nakon trijumfa Rome nad Beneventom u susretu četvrtog kola Serie A pripalo je kapitenu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edinu Džeki.

VEZANI TEKST - Proradila bh. mašina za golove: Džeko dvostruki strijelac u drugoj pobjedi Rome

Dijamant je nakon asistencija Henrikha Mkhitaryana pogađao u 35. i 77. minuti, a uputio je i ključno dodavanje za Pedra koji je izborio penal, kojeg je u gol pretvorio Jordan Veretout.

Za nastup protiv novajlije poznati portal Džeki je dao visokih 8,3, dok su najbolji nakon Dijamanta bili Henrikh Mkhitaryan i Lorenzo Pellegrini s ocjenama 7,9.

Džeko, koji se s dva gola ozbiljno približio trećem mjestu liste najboljih strijelaca Rome svih vremena (Amadei mu bježi tri pogotka, op. a.), imao je 84 posto tačnih dodavanja (16 uspješnih od ukupno 19).

Za 85 minuta na travnjaku Olimpica Džeko je imao 37 dodira s loptom, uputio je četiri udarca ka golu protivnika. Od tri šuta u okvir gola, dva su završila u mreži, a učinkovitost najboljeg strijelca BiH svih vremena nije teško izračunati.

Aplauzi navijača na izlasku Dijamanta bolji su od bilo kakve ocjene, pogotovo za igrača kojeg su milimetri dijelili od odlaska sa Olimpica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.