open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Edin Džeko i Miralem Pjanić prokomentarisali remi protiv svjetskih prvaka
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras u Strazburu neriješeno 1:1 sa selekcijom Francuske, u susretu 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.
01.09.2021. u 22:53
get url
text

BiH je došla u vodstvo u 36. minuti golom Edina Džeke, a izjednačio je Antoine Griezmann u 40. minuti, što je bio i konačan rezultat.

- Prije utakmice vjerujem da niko nije očekivao ovakav rezultat. Možda ni mi, ali fudbal je takva ira, sve je moguće. Pokazali smo to i danas. Odigralo smo dobru utakmicu. U prvom poluvremenu smo primili nesretan gol, ali nam se vratilo sa crvenim kartonom. Da su imali 11 igrača bilo bi teško sačuvati bod - kazao je Džeko za Nova BH, dodavši:

- Bila je ovo dosta teška utakmica. Neki će reći da smo trebali više pritisnuti u finišu, ali ovo je veliki bod. Nismo im smjeli ostaviti priliku za kontru. Ekipa je pokazala i danas da je na pravom putu. 

Osvrnuo se i na povredu Seada Kolašinca. 

- Mislim da je Kolašinac izvrnuo zglob. Seo je tenk i vjerujem da neće biti problema, da će biti spreman za Kazahstan - rekao je Džeko. 

Miralem Pjanić je otkrio o čemu je razmišljao prije utakmice.

- Razmišljali smo da izađemo na teren i pokušamo osvojiti tri boda. Odradili smo dobru utakmicu. Treba čestitati momcima. Ovako treba nastaviti. Protiv Kazahstana moramo uzeti tri boda - kazao je Pjanić, koji je nakon dugo vremena odigrao svih 90 minuta:

- Znamo u kakvoj sam situaciji. Takva je sudbina. Kroz karijeru sam se morao boriti, danas je teži period za mene, ali nikada nisam odustao. Siguran sam da ću izaći iz te situacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.