open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Edina Papo o Kenanu Magodi: SDP nam za ministra predlaže nasilnika, šta je ovo mafija DiF-ovska
Vijest da je Kenan Magoda SDP - ov prijedlog za ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo nije obradovala ni njegove kolegice u stranci, o čemu su javno progovorile istaknute umjetnice Edina Papo i Besima Borić. 
08.03.2023. u 16:17
get url
text

Na performansu povodom Međunarodnog dana žena, Klara Zetkin i Rosa Luxemburg, koji je danas Forum žena SDP upriličio u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, Borić i Papo su izrazile svoje negodovanje, a aplauzima su ih podržale i ostale kolegice.

- Za ministra kulture su predložili nasilnika, pazite, kulture, za kojeg se zna da je prešućeni nasilnik u porodici. Pozivam vas drugarice da napravimo javni protest, to se ne smije dogoditi - poručila je Borić.

- Niko od vrha SDP-a do mjesne zajednice nije nazvao nijednog čovjeka u kulturi nikada da kažu ljudi da popijemo kafu, šta mislite o tom kandidatu. Ja znam da je to politička stvar. Ovo što se dešava sa kulturom je dno dna. Šta je ovo mafija DiF-ovska, u svim partijama ministri DiF-ovci. Oni vjerovatno imaju neki svoj lobi - kazala je Papo.

Pogledajte u videu od 29 minute kako je to izgledalo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.