open-navfaktor-logo
search
Slijede sastanci
Erdogan stigao u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan stigao je na Međunarodni aerodrom Sarajevo, u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.
06.09.2022. u 12:16
get url
text

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković dočekala je turskog predsjednika na Sarajevskom aerodromu.

- U visokoj delegaciji su i ministar Cavusoglu, te brojni ministri iz Vlade ove bratske države - navela je Turković. 

Erdogan će posjetom Bosni i Hercegovini danas će započeti trodnevnu regionalnu turneju, koja pored BiH još obuhvata Srbiju i Hrvatsku.

Tokom posjete Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj bit će razmatran niz bilateralnih i regionalnih, političkih i ekonomskih tema.

Turski predsjednik će se u Sarajevu sastati s članovima Predsjedništva BiH te prisustvovati Poslovnom forumu Turska - BiH.

Sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu Erdogan se uputio u predsjedništvo BiH, gdje su ga dočekali članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić, ali i brojni građani Sarajeva. 

Nakon Sarajeva, turski predsjednik putuje u Beograd, gdje ga pored sastanka sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vućićem očekuje niz programa.

Posljednja stanica šire regionalne turneje bit će Hrvatska. Erdogan će u četvrtak u Zagrebu održati sastanke s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem te premijerom Andrejom Plenkovićem.

Predsjednik Turske će otvoriti i Islamski kulturni centar u Sisku, koji je izgrađen uz podršku Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.