open-navfaktor-logo
search
Uz najviše počasti
Erdogan svečano dočekan ispred Palate Srbija u Beogradu
Dvojica predsjednika će obići izložbu "Srbija i Turska u dokumentima Osmanskog arhiva i Arhiva Srbije", potom održati tet-a-tet sastanak, a zatim prisustvovati drugoj sjednici Visokog savjeta za saradnju Srbije i Turske
07.10.2019. u 13:08
get url
text

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan svečano je danas dočekan ispred Palate Srbija u Beogradu uz najviše državne počasti, a u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove delegacije, javlja Anadolu Agency (AA).

S Erdoganom su u Beograd doputovali i supruga Emine Erdogan, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar odbrane Hulusi Akar, ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli, ministar saobraćaja i infrastrukture Mehmet Cahit Turhan, ministar finansija i trezora Berat Albayrak, kao i direktor predsjedničkog ureda za komunikacije Fahrettin Altun.

Dvojica predsjednika obići će izložbu "Srbija i Turska u dokumentima Osmanskog arhiva i Arhiva Srbije", potom održati tet-a-tet sastanak, a zatim prisustvovati drugoj sednici Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske.

{$galerijaFotografija}

Nakon izjava, predsjednici Turske i Srbije obratit će se i na otvaranju Srpsko-turskog poslovnom foruma, kojem će prisustvovati veliki broj privrednika iz obje zemlje.

Erdogan, Vučić, te predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik sutra će se u Beogradu sastati na trilateralnom samitu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Nakon samita, predsjednici Turske, Srbije i članovi Predsjedništva BiH prisustvovat će svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju autoputa Beograd - Sarajevo u Sremskoj Rači.

Reccep Tayyip Erdogan, posjeta Srbiji, 07.10.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.