open-navfaktor-logo
search
Anketa
Faktor u Podgorici: Evo kako su Crnogorci glasali i šta kažu o predsjedničkim izborima
Građani Crne Gore danas izlaze na predsjedničke izbore nakon pet godina. Do 12 sati izlaznost je 29 posto.
19.03.2023. u 13:26
get url
text

Ekipa portala Faktor boravi u Podgorici, te su napravili anketu s građanima Podgorice o tome šta očekuju od ovih izbora.

Većina građana s kojima smo razgovarali je ili glasala ili to namjerava učiniti. Dio građana Podgorice ističe da se nadaju promjenama i da "ne podržavaju trenutnu politiku", dok drugi ne očekuju da će se išta promijeniti nakon izbora.

- Izašao sam na glasanje. Ne podržavam ovu politiku i nadam se promjenama. Ne može nam stalno biti isto... Za staru politiku nisam nikad bio nego za novu, a to su evropske integracije, što bolja i jača Crna Gora - neki su od komentara građana Podgorice.

Za predsjednika Crne Gore bit će izabran kandidat koji je dobio više od polovine važećih glasova birača koji su glasali. Ako nijedan kandidat ne dobije taj broj glasova održava se drugi krug izbora za 14 dana - 2. aprila.

U eventualnom drugom izbornom krugu učestvovat će dva kandidata koja su dobila najveći broj glasova. Za predsjednika države, u drugom krugu, bit će izabran kandidat koji je dobio veći broj glasova izašlih birača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.