open-navfaktor-logo
search
Dvogodišnji ugovor
Feđa Dudić novi trener FK Sarajevo
Feđa Dudić novi je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo. 
02.06.2022. u 11:38
get url
text

Ova informacija potvrđena je na zvaničnoj stranici FK Sarajevo. 

- Nakon što su pregovori uspješno kompletirani, Dudić je potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja na još jednu. Zajedno sa njim, iz FK Velež u redove FK Sarajevo, dolaze i Mustafa Kodro kao prvi asistent i Jasmin Trnovac kao kondicioni trener. Trener golmana i dalje će biti Adi Adilović, dok će u narednim danima stručni štab biti kompletiran sa još jednim pomoćnim trenerom - saopćeno je iz FK Sarajevo.

VEZANI TEKST - Oglasio se Feđa Dudić: Razloge odlaska neću da komentarišem

Feđa Dudić nakon tri godine napušta klupu Veleža sa kojim je u protekloj sezoni osvojio Kup Bosne i Hercegovine i tako drugu sezonu u nizu ostvario plasman u evropska takmičenja. Prije Veleža, u Premijer ligi BiH bio je prvi trener ekipe GOŠK-a iz Gabele. Svoju trenersku karijeru počeo je u NK Travnik gdje je radio kao trener u stručnom štabu. 

Rođen je 1. februara 1983 godine i smatra se jednim od najboljih mladih trenera u Bosni i Hercegovini.

- Dudić je svoje prve fudbalske korake napravio upravo u FK Sarajevo. Bio je član svih omladinskih selekcija našeg kluba, a upisao je i pet zvaničnih nastupa za seniorski tim 2004. godine postigavši pri tome jedan pogodak i to na utakmici protiv Travnika odigranoj na stadionu Koševo. Feđi Dudiću i njegovom stručnom štabu želimo mnogo sreće i uspješnih rezultata na klupi FK Sarajevo - poručili su iz Bordo tabora. 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli FK Sarajevo (@fk_sarajevo)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.