Reakcija ambasadora

Field: Pozdravljamo odluku RS-a, ali šta se podrazumijeva pod žandarmerijom?

Objavljeno: 24.06.2019. u 19:10

I Field reagirao na odluku da MUP RS-a neće uvoditi rezervni sastav policije u ovom bh. entitetu

FROTO: ARHIV

Ambasador Velike Britanije u BiH Metthew Field komentarisao je odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da neće uvoditi rezervni sastav policije u ovom bh. entitetu.

- Pozdravljamo odluku RS-a da ne poduzima dalje korake u formiranju rezervnog sastava policije - takvi koraci u oba entiteta bi bili destabilizirajući. Potrebno je vidjeti šta se u ovom kontekstu podrazumijeva pod žandarmerijom – napisao je Field na Twitteru.

 

Dodao je da “svi nivoi trebaju efikasnije sarađivati po pitanju stvarnih sigurnosnih izazova, uključujući i one koji su povećani zbog migrantske situacije u BiH.“

 

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a donijelo je odluku da iz Prijedloga zakona o zmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS-a, a koji se trebao naći na sutrašnjoj sjednici NSRS-a, povuče član koji se odnosi na formiranje rezervnog sastava policije.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije