open-navfaktor-logo
search
Sretan kraj
Filmska drama tinejdžerice: Nije ni znala da rađa, rođena sestra je porodila
Srbiju je obišla vijest da je u petak u vozilu Hitne pomoći rodila šesnaestogodišnja djevojka 
25.12.2019. u 11:32
get url
text

Ona nije ni znala da rađa, rođena sestra je bila s njom u kolima Hitne pomoći i ona ju je i porodila!, ovako za Blic.rs priča tetka tinejdžerice (16) iz okolice Pančeva, koja je nedavno rodila u vozilu hitne pomoći.

-Njena starija sestra samo je u jednom trenutku rekla vozaču da požuri. Vozač se okrenuo, vidio što se događa, tu je već bila i beba, i od šoka je naglo skrenuo. Majka je u tom trenutku krenula pasti sa stola u vozilu zajedno s bebom-priča tetka mlade majke detalje drame koja se odigrala prošlog petka, naglašavajući kako nije tačno da tinejdžericu niko nije posjećivao u bolnici.

Tetka ističe kako djevojka nije znala da je trudna, čak nije bila svjesna ni da rađa.  Prema njenim riječima, rođena sestra, koja je bila cijelo vrijeme s njom, držala je tek rođenu bebu kod sebe, tako da mlada majka bebu zapravo nije ni videla. Kada su stigle u bolnicu, doktorica ju je pitala je li do sada rađala i koliko djece ima, ukoliko ih ima.

- Ona je na to samo pitala: "Kakvu djecu?!". Do trenutka dok joj doktorica to nije rekla da je zapravo rodila bebu nije ni znala što se događa - ispričala je tetka i dodala kakko je "beba bila na reanimaciji i sve je ispalo odlično".

Srbiju je obišla vijest da je u petak u vozilu Hitne pomoći rodila šesnaestogodišnja djevojka iz  jednog malog sela . Ona je tog dana sa sestrom došla u dom zdravlja i požalila se na bolove u stomaku i obilno krvarenje. U tom trenutku niko, kao ni ona sama, nije znao da je trudna. Iz doma zdravlja poslana je u bolnicu vozilom hitne pomoći radi "saniranja problema". Jedino što je tada negirala sada mlada majka jeste da je bila žrtva bilo kakvog ozlijeđivanja.

Cijelo vrijeme, zajedno s njom bila je njena sestra, a s njima nije poslana medicinska pratnja. U vozilu su se, naime, nalazile samo njih dvije s vozačem. Direktorica ovog doma zdravlja rekla je za Blic kako je cijela procedura ispoštovana, jer "majka nije znala da je trudna i cijelo vrijeme je negirala trudnoću kao mogući uzrok obilnog krvarenja zbog kojeg je zapravo i došla u dom zdravlja".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.