Građani redovno prijavljuju nadležnima ove slučajeve, a našoj redakciji danas se javio jedan stanovnik Zvornika koji nam je poslao fotografije na kojima se vidi da su portreti ratnog zločinca Mladića i dalje na ulicama Zvornika. 

Kontaktirali smo Policijsku upravu Zvornik gdje su nam potvrdili da im je ovaj slučaj prijavljen 21. jula. Do danas sporne fotografije se nalaze na saobraćajnim znakovima širom Zvornika.

- Policijskoj stanici Zvornik 21. jula nepoznati muškarac prijavio je da se u Zvorniku na više mjesta, pretežno na saobraćajnim znacima nalaze crno-bijele slike Ratka Mladića na kojima je i natpis "Grobari Zvornik". Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su postupili po navedenoj prijavi, sa događajem su upoznali dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, izvršili uviđaj i preduzeli sve druge potrebne mjere i radnje na dokumentovanju izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama čije je dostavljanje Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina i naložio nadležni tužilac.

Dakle, mi smo preduzeli sve mjere i radnje. Drugih prijava nije bilo. Za uklanjanje fotografija je nadležna druga institucija, odnosno komunalno preduzeće i ista je navedenog dana obaviještena. Mi nakon toga nismo imali pritužbi da fotografije nisu uklonjene – rekla nam je Danijela Madžarević, portparolka Policijske uprave Zvornik.