open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Francuska u velikom stilu osigurala Mundijal, pridružila im se Belgija, Crnogorci kreirali dramu u grupi
Četiri selekcije iz Evrope kroz kvalifikacije su osigurale mjesto na Svjetskom prvenstvu koje se naredne godine igra u Kataru.  
13.11.2021. u 22:38
get url
text

Danskoj i Njemačkoj, koje su ranije potvrdile prvu poziciju u svojim grupama, večeras su se pridružile reprezentacije Francuske i Belgije.

Francuska je došla do petog trijumfa u grupi D nad Kazahstanom rezultatom 8:0. Četiri gola je postigao Mbappe, dva puta je pogađao Benzema, a po jednom Rabiot i Griezmann.

Trikolori imaju 15 bodova, četiri više od drugoplasirane Finske s kojom će odmjeriti snage u posljednjem kolu. Trećeplasirana je Ukrajina, koja u utorak gostuje kod BiH u Zenici i za eventualni baraž potrebna joj je pobjeda, uz iščekivanje ishoda u Finskoj.

Belgija je na svom terenu pobijedila Estoniju sa 3:1 i prošla prva kroz cilj u grupi E. Belgija je osvojila 19 bodova. Na drugoj poziciji trenutno je Vels sa 13, a treća je Češka sa 11 bodova.

Nizozemska je prosula dva gola prednosti u Podgorici protiv Crne Gore i tako propustila osigurati prvo mjesto u grupi G. Dva gola za goste dao je Depay. Crna Gora je smanjila u 82. minuti preko Vukotića, a u 86. minuti za poravnanje je pogodio Vujinović.

Nizozemci imaju 20 bodova, dva više od drugoplasirane Turske, odnosno trećeplasirane Norveške. Norvežani u posljednjem kolu gostuju u Nizozemskoj, a Turska kod Crne Gore.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.