open-navfaktor-logo
search
Ako ne izmire dugove
FSBiH zaprijetio da će suspendovati Sarajevo i Čelik
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zaprijetio je suspenzijom Sarajevu i Čeliku ukoliko do 10. juna ne izmire finansijske obaveze prema Željezničaru i Zrinjskom.
21.05.2022. u 20:12
get url
text

Bordo klub komšijama sa Grbavice mora platiti 2.800 KM zbog činjenice da su navijači tim sa Koševa, koji su na derbiju odigranom 5. marta bili smješteni na sjevernom dijelu tribine Željinog stadiona, oštetili 100 stolica.

VEZANI TEKST - Zbog podrške Sakibu Mahmuljinu: Željo kažnjen novčano, Manijacima zabranjeno na Tušanj

Također, odlukom Izvršnog odbora FSBiH Sarajevo mora Želji isplatiti troškove postupka u iznosu od 1.000 KM na ime takse za rješavanje podnesaka kluba u prvom stepenu pred Disciplinskom komisijom FSBiH.

- Ukoliko FK Sarajevo ne isplati navedene iznose i ne dostavi dokaz o uplati u Odjel za ligaška takmičenja FSBiH, do 10. juna 2022. godine, bit će suspendovan, od odigravanja narednih prvenstvenih i Kup utakmica - saopćeno je iz FSBiH.

S druge strane Čelik mora isplatiti Zrinjskom 10.000 KM po osnovu naknade za treniranje igrača Nermina Hajdarevića.

Kao i u prethodnom slučaju "Željezničar protiv Sarajeva", Čelik će moratiti Zrinjskom platiti i 1.000 KM za troškove postupka, a ukoliko to ne učini do 10. juna 2022. godine bit će suspendovan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.