open-navfaktor-logo
search
Tuzla
FUP saslušava veliki broj tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona
U prostorijama Federalne uprave policije (FUP) u Tuzli danas je počelo saslušanje tužilaca i pojedinih zaposlenika Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.
20.04.2021. u 12:42
get url
text

Nezvanično, tužioci su pozvani na saslušanje po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tokom današnjeg i sutrašnjeg dana planiranio je da bude saslušano više od 20 tužilaca među njima zamjenica glavnog tužioca Mirzeta Begić, tužilac Nihad Halilčević šef Odsjeka za privredni, koruptivni i organizirani kriminal s utajama poreza, tužiteljica Jasmina Mujezinović šefica Odsjeka za imovinske i saobraćajne delikte, Alma Džaferović šeica Odsjeka za ratne zločine i Lejla Gazibegović Begović šefica Odsjeka za maloljetnike te Danica Arapović-Kovačević šefica Odsjeka za krvne, seksualne delikte i drogu.

Pored tužilaca iskaze istražiteljima FUP-a trebali bi dati i glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, daktilografkinja Suzana Kahrimanović, kao i šefica pisarnice Sabina Imamović.

Tužioci su, kako saznajemo, prije desetak dana dobili pozive da se jave u FUP, ali na tim pozivima nije naznačeno u kojem postupku treba da svjedoče i na koje okolnosti, iako to propisuje Zakon o krivičnom postupku FBiH.

Nezvanično saznajemo da bi tužioce u FUP-u mogli pitati za neke odluke Kolegija tužilaca. Konkretnije, ko je trebao biti izuzet iz određenih predmeta, a nije.

Zanimljivo je da na saslušanje nije pozvan glavni kantonalni tužilac Tomislav Ljubić, ali ni tužilac Ćazim Serhatlić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.