Načelnici štabova

General Senad Mašović na sastanku Vojnog komiteta EU-a u Briselu

Objavljeno: 23.10.2018. u 10:05

Načelnik ZŠ OSBiH generalpukovnik Senad Mašović na sastanku Vojnog komiteta EU-a u Briselu

Mašović: Prezentirat će uspješne rezultate OSBiH u mirovnim misijama

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović predvodi  delegaciju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koja će od 24. do 25. oktobra 2018. godine učestvovati na sastanku Vojnog komiteta Evropske unije na nivou načelnika štabova u Briselu.

Glavna tema sastanka je "Partnerstvo unutar EU-a i učestvovanje u operacijama i misijama EU-a".

Generalpukovnik Mašović će prezentirati dosadašnje uspješne rezultate o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru i EU mirovnim misijama, s naglaskom na učešće u misiji u Centralnoafričkoj Republici.

Razgovarat će se i o nastavku angažmana OSBiH u ovim misijama, kao jasnog pokazatelja doprinosa Bosne i Hercegovine u osiguranju međunarodnog mira i sigurnosti te opredjeljenosti za nastavak puta ka evroatlantskim integracijama.    

U delegaciji OSBiH su i šef kabineta NZŠ OSBiH brigadir Edin Fako, te šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO i vojni predstavnik BiH pri EU brigadir Jasmin Čajić.                     

                                                                     

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije