Zmajevi su sinoć na zeničkom Bilinom polju ubjedljivo pobijedili Island (3:0) i već u subotu s optimizmom putuju u Bratislavu, u kojoj će dan kasnije igrati protiv Slovačke.

- Na početku utakmice Islanđani su visko izašli, mislio sam da imaju hrabrosti da nas napadaju, ali smo dobro otvorili susret i sinoć odigrali jednu timsku izvanrednu utakmicu. Najbitinije da smo kvalifikacije startali pobjedom. U odličnoj atmosferi na Bilinom polju, predvođeni novim selektorom, u svim segmentima smo nadigrali Island. Moramo biti zadovoljni - kazao je Glavaš za Fenu.

Naglašava da mu je posebno drago da su mladi igrači - Dedić, Tahirović i ostali dobro odigali svoje uloge te da je "Krunić bio izvanredan".

- Imamo mlade igrače koje mogu da ih nadomjeste iskusne, ali sigurno da i oni još dugo mogu da pomognu našoj reprezentaciji - smatra Glavaš.

Po njegovim riječima, ubjedljiva pobjeda u 1. kolu kvalifikacija predstavlja vjetar u leđa za susret u Slovačkoj.

- Ako Slovake ne podcijenimo, ali i precijenimo, izađeno onako kako smo sinoć izašli u Zenici, mislim da imamo velike šanse da odigramo dobro i da napravimo dobar rezultat. Vidio sam da je i Luksemburg sinoć odigrao jako kvalitetnu utakmicu u Slovačkoj (0:0). Nema potrebe da ih se previše bojimo, moramo ih poštovati kako reprezentaciju koja sigurno ima kvalitet, ali sa onim sinoćnim pristupom, onakvom trkom i agresivnošću, vjerujem da možemo do pobjede i u Slovačkoj - zaključio je Glavaš.