open-navfaktor-logo
search
Dosta je, poručuju
Građani protestiraju pred zgradom Parlamenta FBiH nakon šokantnih slika iz Zavoda Pazarić
Građani su nezadovoljni stavom Zastupničkog doma Parlamenta FBiH traže da se reagira na nasilje prema štićenicima u Zavodu Pazarić
20.11.2019. u 16:02
get url
text

Grupa građana se okupila ispred Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine izražavajući svoje negodovanje prema Zastupničkom domu FBiH koje ni nakon šokantnih detalja o postupanju sa djecom u Zavodu Pazarić, koje je iznijela zastupnica Sabina Ćudić, nije adekvatno reagiralo.

{$galerijaFotografija}

Na današnjoj press konferenciji u Zastupničkom domu FBiH prezentirala je zastrašujući tretman štićenika. Mediji su dobili fotografije na kojima se vidi da su štićenici bili vezani za krevete.

Ćudić je potom podnijela inicijativu da se hitno smijene članovi Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću i to u roku sedam dana, a što je Zastupnički dom Parlamenta FBiH odbio.

Redžep Salić, direktor Zavoda Pazarić, reagirajući na fotografije kazao je kako u njegovom mandatu nije bilo takvog zlostavljanja djece, ali je naglasio da će situaciju odmah ispitati i u Zavodu Pazarić je u toku press konferencija.

Oglasilo se i Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćenjem u kome, između ostalog, stoji da bi bilo mnogo korisnije da je zastupnica Ćudić, prije istupa u javnost o tretmanu štićenika Zavoda Pazarić, upoznala nadležne institucije.

Protesti, Zavod Pazarić, Parlament FBiH 20.11.2019.
1 od 16
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.