Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oštro je kritizirala hrvatsku predsjednicu i premijera povodom posljednjih nacionalističkih ispada u Hrvatskoj, među kojima je brutalno premlaćivanje Srba, koji su u selu kod Knina gledalu utakmicu Crvene zvezde.

Inače, Ivana Marković je pažnju hrvatske javnosti skrenula na sebe kada je nedvosmisleno osudila napad na sezonce iz Slavonije, među kojim je bilo i Srba, a koji se prije nekoliko mjeseci desio u Supetru na otoku Braču.

"Kolinda nije reagirala na napade jer je u kampanji i boji se da ne izgubi koji glas. Žena je to, koju prije svega doživljavam da glumi svoju ulogu predsjednice i njoj je jedino i samo bitno da ostane predsjednica u svom ružičastom dvorcu. Sve je to samo gluma, to bacanje na nogometaše, te lažne suze, ta ljubav, veliko hrvatstvo... Svaki njezin potez unaprijed je isplaniran samo sa ciljem da se svidi svojim biračima i ostane na toj poziciji.

Što se tiče Plenkovića, zadnjih godina u RH ustaštvo je normalizirano uz blagoslov politike koju on provodi. Jedna od ostavštine evropski orijentiranog i uglađenog premijera biti će što je radi svoje anemične odlučnosti mjesecima tolerirao ploču s ustaškim pozdravom u Jasenovcu i svojim nečinjenjem legitimirao taj pozdrav u javnost.

Oboje svojim mlakim reakcijama snose veliki dio krivice za brojne napade na pripadnike dugih nacionalnosti samo radi toga što pripadaju drugoj vjeri ili drugačije pričaju. Svojim su činjenjem ili nečinjenjem izravno utjecali na širenje nevjerovatne količine mržnje u društvu.

'Oštro osuđuju'. I tačka. Samo radi bontona, pristojnosti i ničeg drugog", napisala je gradonačelnica Marković.